Software Robots


Software robots kunnen u helpen bepaalde taken binnen uw bedrijf volledig te automatiseren. Taken die u uit laat voeren door software robots, worden 100% foutloos uitgevoerd en de robots werken 24 uur per dag. Dit betekent dat de taken consistent kunnen worden uitgevoerd en dat deze elke keer weer op exact dezelfde manier worden uitgevoerd. Door software robots op de juiste manier in te zetten, ontlast u uw personeel van steeds terugkerende handmatige taken, waardoor zij zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn. 

Wat zijn Software robots?

Software robots zijn afkomstig uit de Robotica wetenschap. Deze wetenschap is voornamelijk gericht op systeemintegratie. Wanneer een robot goed is ontworpen, kan deze zijn waarnemingen op een correcte manier vertalen naar een handeling en kan deze robot dus zelfstandig taken uitvoeren, ook wanneer er bij het uitvoeren van de taak een probleem naar voren komt. De robot gaat dit probleem verhelpen en zorgt dat het de taak alsnog correct kan uitvoeren. Software robots kunnen voor diverse taken worden ingezet, zoals helpdesk activiteiten, data-entry of administratieve handelingen. 

Het woord ‘Robot’ brengt waarschijnlijk wel een associatie met zich mee van een fysieke robot, zoals we deze kennen in films, series maar ook in fabrieken. Software robots zijn echter geen fysieke robots, maar slimme software die interactie heeft met bedrijfsapplicaties om bedrijfsprocessen te stroomlijnen. U hoeft dus geen fysieke werkruimte in te richten om uw processen te optimaliseren met software robots. 

Automatiseringssoftware bestaat al een aantal jaren en er is een grote kans dat er binnen uw bedrijf al gebruik wordt gemaakt van ten minste één automatiseringstool. Dit kan een script zijn dat speciaal is geschreven om 1 taak uit handen te nemen, of bijvoorbeeld een taakplanner, die zorgt dat uw taken per dag worden ingepland. 

Robotic Process Automation is slimmer dan deze tools, want wat gebeurd er als de workflow die u wilt automatiseren afhankelijk is van een bepaald bestand wat nog niet is aangekomen? Dan zal uw traditionele automatiseringstool waarschijnlijk proberen om de taak om het vaste tijdstip uit te voeren, maar de uitvoering van de taak zal falen wegens het ontbrekende bestand. Robotic Process Automation, oftewel Software Robots maken beslissingen zoals een mens dat zou doen. Zo zal de Software Robot de taak pas uitvoeren wanneer het benodigde bestand is gearriveerd. Wordt er toch een stap niet uitgevoerd, dan kiest de robot een andere taak uit de volgende stap van de workflow. 

Software robots die taken uitvoeren, zoals u dat zelf zou doen

Software robots zien er dan niet uit als een mens, ze kunnen wel met dezelfde applicaties werken als dat uw personeel doet. Dit zorgt ervoor dat software robots eenvoudig in te zetten zijn, u hoeft de bestaande manier van werken hier niet voor aan te passen. De robots kunnen zelfs omgaan met het gebruik van meerdere applicaties binnen een workflow. 

Robots zijn ontwikkeld om mensen te helpen met het verlichten van de workload wanneer het gaat om repeterende taken, waardoor kostbare tijd vrijkomt voor andere zaken. Zo worden ze vaak gebruikt om Operational Excellence te bereiken. 

Software robots inzetten in uw bedrijf

Vaak wordt gedacht dat veel processen te ingewikkeld zijn om door software robots uit te laten voeren, maar niks is minder waar. Wilt u meer weten over wat software robots voor u en uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen