Bestandsoverdracht automatiseren met Robotic Process Automation (RPA)

Bij de meeste bedrijven worden geregeld bestanden van de ene plek naar de andere plek verstuurd, dit noemen we bestandsoverdracht. Het versturen van deze bestanden, moet uiteraard op een betrouwbare, veilige en eenvoudige manier gebeuren. Bestandsoverdracht automatiseren is hierbij de meest eenvoudige manier om bestanden te versturen naar partners en klanten wereldwijd. Robots nemen deze taak namelijk over van uw personeel. Deze software robots maken geen fouten en kunnen een bepaald proces keer op keer op de juiste manier uitvoeren, waardoor uw bestandsoverdracht wordt gestroomlijnd.

Bestandsoverdracht automatiseren geeft een boost aan Operational Excellence

Het automatiseren van bestandsoverdracht kan uw bedrijf een boost geven als het gaat om het bereiken van Operational Excellence. Om Operational Excellence te bereiken, is een foutloze afhandeling van taken nodig als het gaat om contact met klanten en partners. Door bestandsoverdracht door software robots te laten uitvoeren, komen fouten in dit proces niet meer voor en worden de te versturen bestanden sneller verstuurd dan voorheen. Zo hoeft uw partner of klant niet te wachten op de benodigde documenten. 

Processen stroomlijnen door automatiseren bestandsoverdracht

Wanneer personeelsleden afhankelijk zijn van ongeplande processen om benodigde gegevens te kunnen leveren, wordt de productiviteit kwetsbaar. Gaat een van uw personeelsleden op vakantie, dan is er een beperking in de mankracht. Door deze processen te automatiseren, kan uw personeel worden ontlast en worden daarbij direct menselijke fouten geƫlimineerd. Zo kan uw personeel weer op een productieve wijze aan de slag en bent u er zeker van dat intensieve processen continu worden uitgevoerd.

Software robots automatiseren bestandsoverdracht

Wanneer u aan de slag wilt met het automatiseren van bestandsoverdracht, betekent dit dat software robots bepaalde taken van uw personeel overnemen. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee. De software robots werken 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ze worden nooit ziek en gaan ook niet op vakantie, wat betekent dat de taken die u aan de software robots toedient, continu kunnen worden uitgevoerd. Deze robots kunnen werken met exact dezelfde software als uw personeel en maken gebruik van de bij u beschikbare interfaces. Er is dus geen grote interne wijziging vereist op het gebied van software om de robots aan het werk te zetten. Doordat de robots repeterende taken overnemen van uw personeel, bespaart uw personeel tijd. Dit zorgt ervoor dat uw werknemers efficiĆ«nter kunnen werken en minder tijd kwijt zijn aan saai, repetitief werk. 

Meer weten over bestandsoverdracht automatiseren?

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden om bestandsoverdracht te automatiseren middels software robots? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag met bestandsoverdracht automatiseren en het inzetten van software robots.

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen