Administratie automatiseren door software robots

Administratie is een perfect voorbeeld van een repeterende taak, dat kan in de vorm zijn van debiteurgegevens in het systeem zetten, maar ook het omzetten van offertes naar facturen. Dit zijn taken die u door uw personeelsleden kunt laten uitvoeren, maar u kunt de administratie ook automatiseren en hier software robots voor inzetten. Het inzetten van software robots om de administratie te automatiseren brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo bespaart u uw personeel een hoop tijd en kunt u kosten besparen voor het bedrijf.

Hoe werken software robots?

Software robots kunnen zo worden ingericht dat ze met dezelfde software en interfaces als uw personeel werken. De robots worden vervolgens taken aangeleerd, zodat ze deze zelfstandig kunnen gaan uitvoeren. De robots voeren de taak keer op keer op exact dezelfde wijze uit. Dit zorgt ervoor dat fouten niet meer zomaar voorkomen.

Welke administratieve taken kunnen software robots overnemen?

U kunt software robots inzetten om een groot deel van de administratie over te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inschieten van debiteurgegevens, het omzetten van een offerte naar een factuur, het versturen van facturen of het matchen van inkoopfacturen bij de bijbehorende bestelling. 

Voordelen van software robots op de administratie

De software robots brengen een aantal interessante voordelen met zich mee, zo werken ze 100% foutloos. Ze kunnen een taak keer op keer, op exact dezelfde wijze uitvoeren. Naast het foutloze werken, werken ze 24 uur per dag voor u. Dat betekent dat er meer gedaan kan worden in dezelfde tijd en dat gegevens, zoals bijvoorbeeld een nieuwe debiteur inschieten, direct verwerkt worden. De robots nemen geen vrije dagen op en worden niet ziek. Doordat ze uw personeel ontlasten van een aantal repeterende taken, kan uw personeel zich weer gaan focussen op datgene waar ze goed in zijn. Zo werkt uw personeel efficiĆ«nter en zijn ze ontlast van saaie, herhalende taken. Dit betekent voor u dat u kosten kunt besparen en een grotere kans heeft om Operational Excellence te bereiken. 

Meer weten over Software robots om de administratie te automatiseren?

Wilt u meer weten over de voordelen van het inzetten van Software robots om uw administratie te automatiseren? Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer over de robots en wat ze voor uw organisatie kunnen betekenen.

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen