Automatisch overtypen via software robots

Binnen veel organisaties is er ten minste een afdeling waar de personeelsleden zaken moeten overtypen, bijvoorbeeld bij het doen van de administratie. Hierbij worden vaak handmatig cijfers overgetypt, waardoor er een grotere kans is op het maken van fouten. Om nog maar niet te spreken van de tijd die verloren gaat aan het overtypen van gegevens. Bovendien zijn zaken als de boekhouding toch wel van groot belang voor het bedrijf en is het belangrijk dat dit juist wordt uitgevoerd. 

Wat kan een software robot overtypen?

Een software robot kan diverse zaken voor u overtypen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omzetten van een offerte naar een factuur. De software robots kunnen echter niet alleen op het gebied van administratie iets voor u overtypen, ook als het gaat om klantcontact of interne processen kan het inzetten van software robots erg veel voordelen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld het overzetten van inkomende e-mails naar uw CRM systeem, zodat alle communicatie in een centraal systeem staat en het werk beter overdraagbaar wordt, of het toevoegen van nieuwe klantgegevens in uw systemen. Deze taken en interne processen zouden voorheen door personeelsleden moeten worden uitgevoerd, dat betekent een flinke tijdsbesparing en een grotere kans op Operational Excellence.

Voordelen overtypen door een software robot 

Het laten overtypen van bepaalde zaken door een software robot, brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Ten eerste bespaart u uw personeel een hoop tijd, tijd die ze kunnen besteden aan andere zaken. Bovendien worden taken waarbij gegevens moeten worden overgetypt vaak als saai ervaren, doordat personeelsleden hier niet heel veel zin in hebben, worden er vaker fouten gemaakt. Een software robot heeft geen gevoel bij de taken die moeten worden uitgevoerd, dus hij voert ze gewoon uit op de manier die u wilt, zonder fouten. De robots kunnen gebruik maken van dezelfde interface en software als dat uw personeel doet, dus ook de werkwijze hoeft niet te worden aangepast. De robots hebben geen vrije tijd nodig, dus ze kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week taken voor u uitvoeren. Dit betekent dat bepaalde taken veel consistenter kunnen worden uitgevoerd dan wanneer er op tijd bij een van de personeelsleden zou moeten worden gewacht. Doordat de software robots alle zaken overtypen, houdt uw personeel tijd over en kan uw personeel efficiĆ«nter werken. Kortom, het inzetten van software robots om zaken over te typen bespaart geld, tijd en energie. 

Meer weten over overtypen door software robots 

Wilt u meer weten over wat software robots kunnen overtypen, of welke taken binnen uw bedrijf kunnen worden overgenomen door software robots? Neem contact met ons op, we kijken graag met u naar uw bedrijfsvoering en welke processen kunnen worden geautomatiseerd door Robotic Process Automation in te zetten.

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen