Stel jezelf in op automatisering in 2017!

2017 is natuurlijk al begonnen, maar het is nog niet te laat om jezelf ervan te verzekeren er dit jaar het meest productieve jaar tot nu toe van te maken. Door Robotic Process Automation in te zetten, kun je taken automatiseren waardoor je personeel productiever kan zijn.

Automatisering industrie - Buzzwords

Voordat je gaat kijken naar een automatiseringsoplossing, wil je misschien wat meer weten over een paar van de populaire termen. Business Process Automation is zo’n term die vaak voorkomt en refereert naar software die herhalende processen automatiseert, voor zowel de IT als de zakelijke afdeling. Aangezien je je op ons platform bevindt, gaan we er stiekem een beetje van uit dat je al wat meer hebt geleerd over de term Robotic Process Automation, maar mocht dat nog niet het geval zijn: Robotic Process Automation manipuleert systemen op een intelligente wijze op grafisch interface niveau. Taakplanning refereerde traditioneel gezien alleen aan het draaien van simpele achtergrond taken, maar kan tegenwoordig refereren aan uitgebreide, cross-platform automatisering met diepe applicatie integratie. 

Automatisering plannen

Ben je er nog niet helemaal zeker van of je voordelen kunt halen uit het automatiseren van bedrijfsprocessen? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Is er saai werk waar je graag vanaf wilt?
  2. Is het een herhalend patroon?
  3. Is er iets meer productiefs dat je met je tijd zou kunnen doen?

De kans bestaat dat je op alle drie de bovenstaande vragen ‘Ja’ hebt geantwoord. Dat betekent dat je een uitstekende kandidaat bent om je bedrijfsprocessen te gaan stroomlijnen met automatiserings software. 

Automatisering is niet meer alleen voor de IT-afdeling. Ondanks dat IT tegenwoordig meer vereisten heeft dan ooit tevoren - van het monitoren van grote aantallen servers tot het faciliteren van DevOps - zijn ook de andere bedrijfsafdelingen tegenwoordig afhankelijk van technologie om de doelstellingen te behalen. Robotic Process Automation kan de werkwijze efficiënter maken voor alle afdelingen. Ideaal gezien heb je dan een centraal gemonitorde oplossing die eenvoudig in gebruik is voor iedereen die er mee bezig moet zijn. 

Wat kun je automatiseren?

Er zijn tal van taken en processen die je kunt automatiseren. Een aantal vaak geautomatiseerde processen bevatten:

  • Web interactie
  • Bestandsoverdracht en management
  • Database interactie
  • Lezen of schrijven in Excel, CSV, XML of text bestanden

Heb je al een onderdeel van je bedrijf gevonden dat je kunt automatiseren? Neem contact met ons op. We helpen je graag om de software robots aan de slag te zetten!

Voor RoboticProcessAutomation.nllogoimage