Workload automation vs. Job scheduling

De twee termen ‘Workload automation’ en ‘Job scheduling’ worden vaak met elkaar gemixt. De ene keer wordt de ene term geroepen, de andere keer de andere, maar er zitten best wel wat verschillen tussen deze twee vormen van automatisering. Wat die verschillen zijn? Dat leggen we je graag uit!

Kort gezegd is workload automation een geavanceerde, flexibele vorm van Job scheduling.

De definitie van Workload automation en Job Scheduling

Job Scheduling

Een Job scheduler is een tool om IT processen te automatiseren. In de meeste gevallen wordt dit gedaan op een platform-by-platform basis. Er zijn bijvoorbeeld veel native job schedulers ingebouwd in operating systemen. Zo heeft Windows de Windows Task Scheduler, terwijl Linux en Unix platformen Cron gebruiken als de native job schedulers. Deze job schedulers zijn bedoeld om taken uit te voeren gedurende de ‘batch window’, oftewel de taken uitvoeren op tijdstippen dat de business processen zijn voltooid, zoals na sluitingstijd. Job schedulers voeren taken uit zoals database onderhoud en ze voorkomen de noodzaak om een personeelslid in te zetten voor een job schedule.

Workload automation

Workload automation is ook een methode om achtergrondprocessen en back-office business systemen te automatiseren. Een workload automation oplossing kan support bieden aan verschillende bedrijfsapplicaties en workflows, inclusief de mogelijkheid om tussen verschillende systemen te communiceren. Met de continue groei van enterprise technologieën, vervult Workload automation de noodzaak om gebruik te maken van de verschillende schedulers van diverse partijen die beschikbaar zijn. 

Workload automation: een overgang naar bredere automatisering 

Het stroomlijnen van bedrijfsprocessen ligt centraal bij zowel workload automation als bij job scheduling. Het grote verschil is waar de beide vormen van automatisering kunnen worden toegepast. Workload automation kan worden gezien als de opvolger van job scheduling, aangezien het volledige systemen probeert te automatiseren die heterogene server omgevingen kunnen bevatten en bovendien ongelijke job schedulers. 

Workload automation is in grote mate een reactie op de groei van complexe bedrijfsprocessen, uiteenlopende servers en platformen en applicaties en web services die aan een brede groep gebruikers support moeten bieden. Om deze redenen wordt job scheduling in het grotere proces van workload automation verweven. Workload automation breidt de voordelen van job scheduling flink uit, door te automatiseren, tijd te besparen door taken van personeel over te nemen en door software robots uit te laten voeren en door meerdere platformen vloeiend samen te laten werken. Uiteindelijk zorgt dit voor een betere compatibiliteit met de enorme hoeveelheid third-party applicaties en besturingssystemen die vandaag de dag door bedrijven worden gebruikt. 

Workload Automation Trends

Er zijn meerdere drijfveren voor bedrijven om workload automation in de bedrijfsvoering op te nemen, zeker aangezien ze continu complexe ERP tools en andere services uitrollen die gecoördineerd moeten worden door besturingssystemen en schedulers. 

Wanneer je Workload Automation wilt toepassen middels Robotic Process Automation, worden workflows versimpeld en kunnen diverse issues die bij het gebruik van oudere schedulers naar voren zijn gekomen worden opgelost. Een aantal veel voorkomende problemen bij de traditionele tools zijn:

  • Slechte synchronisatie tussen verschillende job schedulers
  • Geen integratie of managed file tranfser mogelijkheden
  • Lastig om taken tussen verschillende platformen te verplaatsen
  • Geen compatibiliteit met system management solutions
  • Gelimiteerde mogelijkheid om runtimes te evalueren via service level management

Er is dus nog een grote kans voor workload automation om activiteiten te stroomlijnen, zoals het uitvoeren van bestandsoverdrachten en data migratie tussen verschillende platformen. 

Meer weten over Workload Automation en Job schedulers?

Wil je meer weten over wat Workload Automation voor jouw bedrijf kan betekenen, of wil je meer uitleg over de verschillen tussen Workload Automation en Job Schedulers? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Voor RoboticProcessAutomation.nllogoimage