Case Study: SNS bank heeft bestand uitwisseling gestroomlijnd door automatisering

SNS Bank NV heeft de focus op de Nederlandse retailmarkt, inclusief midden- en kleinbedrijf en is een financiële dienstverlener op het vlak van bankieren. De SBS Bank heeft de producten opgedeeld in drie kernproductgroepen, namelijk: hypotheken, betalingen en sparen. De totaalbalans van SNS Bank NV is ongeveer €63 miljard en deze bank heeft 3.300 medewerkers. Dit maakt het tot een van de grote spelers in de Nederlandse markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht, Nederland.

Het kunnen verplaatsen van grote hoeveelheden bestanden op een nauwkeurige, veilige en snelle manier is essentieel in de financiële sector. SNS Bank NV was op zoek naar een betrouwbare oplossing om te automatiseren en om deze bestandsoverdrachten te volbrengen en kwam uit bij Korper ICT. Korper ICT is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor business process en workload automatisering. 

De uitdaging

SNS Bank moet elke dat bestanden overdragen tussen de eigen systemen en Equens (de Centrale Nederlandse betaalverwerker). Dit werd voor het automatiseren gedaan door DOS scripting, maar dit bleek moeilijk te beheren op diverse vlakken. 

De DOS bestanden zijn namelijk beperkt in de capaciteiten en nieuwe functies om bestanden over te dragen waren niet zomaar in te bouwen in de reeds bestaande scripts. Bovendien is batch programming een oude manier van scripten en de nieuwe generatie heeft hier waarschijnlijk geen ervaring mee. Dit maakte het tot een uitdaging om de menselijke middelen te vinden, om toch deze scripts te kunnen bewerken en beheren. De SNS Bank had behoefte aan een automatiseringstool die flexibel is en zorg draagt voor het uitwisselen van bestanden en deze up-to-date houdt, zonder dat daar veel extra moeite voor gedaan moet worden.

De oplossing

Een van de medewerkers van de SNS Bank leerde meer over business process automation door Automate BPA Server te testen in de gratis proefperiode. In een week tijd kon deze medewerker met Automate bestandsoverdracht processen repliceren. Ter referentie: Dit had vijf jaar gekost om in DOS te scripten, niet gek dat de medewerker naar zijn manager is gegaan om zijn oplossing te tonen. De manager zag de potentie in een automatiseringsronde en was positief over de snelheid waarin deze medewerker het resultaat had bereikt.

De voordelen

Door Automate BPA Server in te zetten, heeft de SNS Bank nu meer controle en flexibiliteit over de bestand overdracht processen. Het aantal medewerkers dat in staat is om de overdrachten te beheren, is flink toegenomen ten opzichte van het werken met DOS scripting. Daarnaast is de controleerbaarheid flink verbeterd, aangezien de DOS scripts geen optimale log-mogelijkheden hadden. Automate levert een gedetailleerd rapport af waar alle genomen acties in worden weergegeven.

Sinds de implementatie ruim twee jaar geleden, is het gebruik van Automate binnen de SNS Bank flink uitgebreid en momenteel worden 210 workflows beheerd door Automate. 

Benjamin Korper van Korper ICT geeft aan van plan te zijn te blijven werken aan het implementeren van aanvullende processen bij de SNS Bank. "In het begin hadden we twee workflows, inmiddels zijn het er meer dan 200 en de IT-afdeling wil nog steeds dagelijkse activiteiten automatiseren. Wij streven ernaar hen te helpen waar mogelijk!"

Begin vandaag nog met automatiseren

Wilt u weten hoe uw business processen kunnen worden gestroomlijnd, zonder hier ook maar een regel code voor te hoeven schrijven? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voor RoboticProcessAutomation.nllogoimage